Zlepšování procesu výroby nábytku v podniku Reinhold Keller production s.r.o. - Špirk, Václav; Mojžíš, Jan; Svobodová, Hana, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu a zlepšování výrobního procesu nábytku ve firmě Reinhold Keller production s.r.o. Cílem práce je identifikovat slabá místa ve výrobě a navrhnout praktická opatření, která povedou ke snížení prostojů, zlepšení organizace pracoviště a celkovému snížení výrobních nákladů. V rámci teoretické části jsou popsány metody štíhlé výroby, jako například Gemba, Spaghetti diagram, 5S, 5Why nebo Value Stream Mapping, které byly následně aplikovány v praktické části. Výrobní proces byl pozorován přímo v provozu, kde byly také jednotlivé časy byly měřeny. Analýza ukázala, že slabými místy jsou neefektivní prostorové uspořádání, omezený výrobní prostor, prostoje zaměstnanců a nadměrná manipulace s materiálem. Na základě těchto zjištění byly navržena finančně i technicky snadno realizovatelná zlepšení, která by měla být v podniku zavedena.
Vedoucí práce: Jan Mojžíš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses