Zlepšování vybraných výrobních procesů dřevovýroby - Billová, Michaela; Mojžíš, Jan; Svobodová, Hana, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu a identifikaci příležitostí ke zlepšení ve výrobě ve společnosti, která působí v oblasti dřevovýroby. Cílem je navrhnout změny vedoucí ke zlepšení výrobního procesu s využitím automatizace a prvků Průmyslu 4.0 a zhodnotit dopady změn. Teoretická část představuje vybrané nástroje Lean manufacturingu, zejména Cyklus PDCA, metody 5 WHY a 5S. V praktické části jsou tyto metody aplikovány při analýze změny procesů výroby, kde došlo ke změnách v uspořádání pracoviště, zařazení strojů s automatizací a prvků Průmyslu 4.0. Výsledkem je kratší čas výroby, snížení počtu zaměstnanců a lepší pracovní podmínky.
Vedoucí práce: Jan Mojžíš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses