Proměny manažerské role v době plochých organizačních struktur - Vožická, Nikola; Cejthamr, Václav, 1964-; Vítečková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce zkoumá proměnu manažerské role v moderních organizacích, a to zejména v kontextu zplošťování organizačních struktur. V teoretické části jsou diskutovány především manažerské kompetence, fungování organizačních struktur, výzvy moderního managementu a pracovní motivace. Praktická část využívá smíšený výzkum, který zahrnuje rozhovory zaměřené na osobní zkušenosti manažerů z plochých organizací a dotazníkové šetření zkoumající manažerské kompetence, vnímání manažerské role a titulu, rozhodování a motivaci. Výsledky ukazují, že manažeři v plochých strukturách často působí jako koordinátoři a facilitátoři, a manažerský titul zde více označuje odbornou nebo projektovou roli než tradiční vedoucí pozici. Motivace zaměstnanců vychází především z větší autonomie, přičemž manažerský titul má také stále motivační účinek. Tato práce přináší hlubší pochopení manažerských rolí a výzev, kterým čelí moderní organizace.
Vedoucí práce: Václav Cejthamr
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses