Vliv mikromanagementu na výkon a motivaci zaměstnanců - Mrázek, Alex (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mikromanagementu a jeho vlivem na zaměstnance, především na pracovní výkon, motivaci a spokojenost. Cílem praktické části bylo zjistit, jak zaměstnanci vnímají mikromanagement a jaké na ně má dopady jeho praktikování od jejich nadřízených manažerů. Důraz byl kladen také na vliv důvěry a na dopady na pracovní prostředí. Pro realizaci výzkumu byl zvolen smíšený výzkumný přístup, který kombinoval dotazníkové šetření a polostrukturované rozhovory. Výsledky ukázaly, že mikromanagement má převážně negativní důsledky na pracovní spokojenost, zvyšuje míru stresu a snižuje motivaci a výkon zaměstnanců.