Vliv mikromanagementu na výkon a motivaci zaměstnanců - Mrázek, Alex; Cejthamr, Václav, 1964-; Vítečková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mikromanagementu a jeho vlivem na zaměstnance, především na pracovní výkon, motivaci a spokojenost. Cílem praktické části bylo zjistit, jak zaměstnanci vnímají mikromanagement a jaké na ně má dopady jeho praktikování od jejich nadřízených manažerů. Důraz byl kladen také na vliv důvěry a na dopady na pracovní prostředí. Pro realizaci výzkumu byl zvolen smíšený výzkumný přístup, který kombinoval dotazníkové šetření a polostrukturované rozhovory. Výsledky ukázaly, že mikromanagement má převážně negativní důsledky na pracovní spokojenost, zvyšuje míru stresu a snižuje motivaci a výkon zaměstnanců.
Vedoucí práce: Václav Cejthamr
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses