Sdílená ekonomika v dopravě se zaměřením na carsharing - Gantulga, Anar; Rathouský, Bedřich; Mervart, Michal, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem této práce je prozkoumat, jak carsharing ovlivňuje dopravní chování a životní prostředí v českém kontextu. První část práce tvoří teoretický základ, ve kterém jsou představeny klíčové pojmy a současné globální trendy v oblasti sdílené dopravy. Pozornost věnována zejména ekonomickým, ekologickým a technologickým aspektům sdílené mobility v kontextu USA, Evropy a Asie. Druhá část práce zahrnuje sběr a analýzu sekundárních dat z dostupných zpráv, které mapují aktuální stav a vývoj carsharingových službách v České republice. Na základě získaných poznatků a provedených výzkumu jsou vypracována doporučení, které mohou posloužit jako podklad pro další výzkumy v této oblasti.
Vedoucí práce: Bedřich Rathouský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses