Proměna hudební scény v ČR po roce 1989. Komparativní analýza divadel provozujících muzikál. - Pletanová, Sabina (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na srovnání tří pražských hudebních divadel – Hudebního divadla Karlín, Divadla Broadway a Divadla Hybernia. Zkoumá jejich právní formu, financování, dramaturgii a marketingové strategie. Výzkum vychází z rozhovorů s vedením divadel, analýzy návštěvnosti a dotazníkového šetření mezi studenty. Cílem je zjistit, jak způsob řízení jednotlivých divadel ovlivňuje umělecký provoz a návštěvnost. Práce identifikuje hlavní rozdíly mezi veřejnými a soukromými modely divadel a nabízí doporučení pro divadelní management.