Proměna hudební scény v ČR po roce 1989. Komparativní analýza divadel provozujících muzikál. - Pletanová, Sabina; Šmíd, Ilja, 1952-; Grosman, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na srovnání tří pražských hudebních divadel – Hudebního divadla Karlín, Divadla Broadway a Divadla Hybernia. Zkoumá jejich právní formu, financování, dramaturgii a marketingové strategie. Výzkum vychází z rozhovorů s vedením divadel, analýzy návštěvnosti a dotazníkového šetření mezi studenty. Cílem je zjistit, jak způsob řízení jednotlivých divadel ovlivňuje umělecký provoz a návštěvnost. Práce identifikuje hlavní rozdíly mezi veřejnými a soukromými modely divadel a nabízí doporučení pro divadelní management.
Vedoucí práce: Ilja Šmíd
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses