Strategická analýza podniku OrthoCom, s.r.o. - Voloshina, Viktoria; Kupec, Václav; Kubíček, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na strategickou analýzu společnosti OrthoCom, s.r.o., která působí jako výhradní distributor moderní ortopedické fixace OPENCAST. Cílem práce je komplexně zhodnotit vnější a vnitřní prostředí firmy, identifikovat její strategické výhody a slabiny a navrhnout konkrétní doporučení pro další rozvoj. V teoretické části jsou představeny nástroje strategického řízení, včetně PESTLE analýzy, Porterova modelu pěti sil, VRIO rámce, hodnotového řetězce a SWOT analýzy. Praktická část aplikuje tyto nástroje na reálná data získaná ze sekundárních i primárních zdrojů. Výsledky ukazují, že firma disponuje několika trvalými konkurenčními výhodami, ale čelí i specifickým hrozbám spojeným zejména s regulatorním a ekonomickým prostředím. Strategická doporučení se zaměřují na posílení vztahů s výrobcem, rozšíření distribuční sítě, začlenění do úhradového systému a rozšíření produktového portfolia. Práce přináší praktický přínos pro samotný podnik i širší poznatky o trhu zdravotnických prostředků.
Vedoucí práce: Václav Kupec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses