Využití retro marketingu v Korejské republice a jeho potenciál pro české firmy - Rozkošná, Lenka (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou retro-marketingu v Jižní Koreji a jeho potenciálem pro české firmy. Teoretická část vymezuje základní pojmy, popisuje specifika korejské kultury a historické souvislosti. Praktická část analyzuje konkrétní příklady retro-marketingových kampaní v Jižní Koreji, zaměřuje se na odlišnosti oproti České republice a identifikuje úspěšné korejské strategie. Průzkum vnímání retro-marketingu mezi spotřebiteli v obou zemích je realizován dotazníkovým šetřením. Závěrem práce jsou formulována doporučení pro české firmy, jak efektivně využít retro-marketingové strategie inspirované korejským trhem.