University-industry collaboration v kontextu generačních rozdílů - Reml, Tomáš; Pernica, Karel; Kubíček, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na generační rozdílnosti a jejich vliv na partnerství mezi akademickou a podnikovou sférou. Autor v první části práce provádí literární rešerši a představuje současné poznání jak v oblasti akademicko-podnikových vztahů, tak v oblasti generačních specifik a představuje obecné výzvy, které tato specifika představují. V druhé části práce autor provádí empirický výzkum se zástupci akademické a podnikové sféry a proniká hlouběji do problematiky akademicko-podnikových partnerství s vyšším zaměřením na to, jak současní tvůrci politik vnímají generační aspekty při realizaci těchto partnerství. Autor dochází k závěru, že se přístup obou stran dosti liší. Zatímco akademická sféra přistupuje ke spolupráci s důrazem na dlouhodobější cíle, podniková sféra vnímá často partnerství spíše v kontextu střednědobých či krátkodobých cílů, zejména v oblasti náboru, což dle názoru autora vytváří obecnou výzvu současného prostředí českých univerzitně-akademických partnerství. Autor rovněž identifikuje několik příkladů dobré praxe a přináší doporučení pro oba aktéry těchto partnerství. V oblasti generačních rozdílů autor hlavní doporučení směřuje na intenzivnější integraci studentů do tvorby partnerství mezi akademickou a podnikovou sférou a nabízí možné oblasti pro další výzkum.
Vedoucí práce: Karel Pernica
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses