Automatizácia a nové výzvy v BOZP - Malenka, Alexandra; Pešata, Karel; Viktora, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Táto bakalárska práca sa venuje problematike zavádzania moderných technológií vo výrobných podnikoch a ich vplyvu na bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci (BOZP). V teoretickej časti je spracovaný prehľad súčasných technologických trendov, pričom sa zameriava na ich potencionálne prínosy, ale aj hrozby, ktoré môžu predstavovať pre zamestnancov. Praktická časť práce analyzuje tri prípadové štúdie významných výrobných podnikov, ktoré slúžia ako konkrétne príklady implementácie technológií v praxi. Na základe týchto prípadov je vypracovaná SWOT analýza a v závere práce sú formulované odporúčania pre zamestnávateľov. Cieľom týchto návrhov je prispieť k bezpečnému, zodpovednému a udržateľnému formovaniu pracovného prostredia v ére priemyselných inovácií.
Vedoucí práce: Karel Pešata
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses