Analýza parcelboxů PPL a jejich strategie rozmístění v Hradci Králové - Draštík, Jakub; Novák, Radek, 1960-; Machovcová, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou výdejních boxů společnosti PPL a strategií jejich rozmístění na území města Hradec Králové. V teoretické části práce je nejprve představen koncept e-commerce a logistického řetězce se zaměřením na logistiku poslední míle společně s popisem fungování výdejních boxů. Dále je představena společnost PPL a konkurenční kontext výdejních boxů v České republice. Praktická část práce obsahuje dotazníkové šetření zaměřené na spotřebitelské preference při výběru výdejního místa. Výsledky kvantitativního výzkumu jsou doplněny o geografickou analýzu současného rozmístění parcelboxů PPL v Hradci Králové v porovnání se Z-BOXy. Na základě zjištěných dat byla navržena doporučení pro optimalizaci sítě parcelboxů PPL s ohledem na lokální podmínky, způsob dopravy i demografické charakteristiky zákazníků. Výsledky práce mohou sloužit jako podklad pro další strategické rozhodování společnosti PPL v oblasti rozvoje infrastruktury parcelboxů.
Vedoucí práce: Radek Novák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses