Podnikatelský plán organizace jazykových kurzů pro cizince v Praze - Hurtova, Vlada; Hönig, Vladimír, 1982-; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu. Hlavním cílem práce je vytvořit podnikatelský plán organizace jazykových kurzů pro cizince v Praze, který bude finančně návratný a konkurenceschopný. Pro dosažení tohoto cíle jsou v teoretické části definovány základní pojmy související s podnikáním, podnikatelským plánem a strukturou podnikatelského záměru. Pozornost je věnována také charakteristice jazykových kurzů jako produktu a trhu vzdělávání cizinců v České republice. V praktické části je navržen podnikatelský plán organizace Campus Praha s.r.o., která nabídne cizincům ze třetích zemí tři typy jazykových kurzů češtiny pro přípravu na vysokoškolské studium v ČR. Předpokládá se, že při plném vytížení provozních kapacit, tj. náboru 80 studentů, dosáhne organizace tržeb ve výši 8,8 milionu Kč bez DPH. Její výsledek hospodaření po zdanění bude činit 1 703 265 Kč, což představuje ziskovou marži přes 19 %. Vstupní náklady budou částečně pokryty vlastním kapitálem a bankovním úvěrem.
Vedoucí práce: Vladimír Hönig
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses