Studenti Národohospodářské fakulty na trhu práce v roce 2025 - Kolář, Ondřej; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Nebeská, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá pracovní situací studentů Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze v roce 2025. Téma reflektuje aktuální trend rostoucího zapojení studentů do pracovního trhu již během studia a zvyšující se nároky na získání praxe. Cílem práce bylo zmapovat situaci studentů na pracovním trhu. Výzkum byl proveden formou online dotazníkového šetření, do něhož se zapojilo 158 studentů. Výsledky ukazují, že naprostá většina studentů při studiu pracuje, přičemž často volí flexibilní formy zaměstnání, zejména brigády. Přibližně polovina studentů pracuje mimo svůj studijní obor a vliv práce na studium je nejčastěji vnímán jako neutrální. Výsledky dotazníkového šetření byly následně porovnány s daty z veřejně dostupných statistických zdrojů, jako jsou ČSÚ, MŠMT či EUROSTUDENT VIII. Práce zahrnuje i statistickou analýzu těchto údajů a identifikuje podobnosti i rozdíly ve srovnání s vlastním výzkumem. Na základě zjištění přináší doporučení pro fakultu, jak lépe podpořit studenty v oblasti skloubení práce a studia a zvýšit propojení výuky s praxí.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses