Analýza příjmové a nákladové struktury hokejových klubů v České republice - Nosek, Daniel (2025)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat příjmovou a nákladovou strukturu vybraných profesionálních hokejových klubů. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje specifikům sportovní ekonomiky, způsobům financování sportovních organizací a přístupu k účetnímu výkaznictví. V praktické části je provedena analýza finančních výkazů dvanácti extraligových klubů za období pěti let. Kluby jsou porovnány z hlediska výnosové a nákladové struktur. Součástí je také kvalitativní pohled doplněný o rozhovory se zástupci klubů. V závěru jsou shrnuty výsledky analýz a krátká doporučení na základě dílčích zjištění práce.