Analýza příjmové a nákladové struktury hokejových klubů v České republice - Nosek, Daniel; Kopkáně, Heřman; Sieber, Patrik, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat příjmovou a nákladovou strukturu vybraných profesionálních hokejových klubů. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje specifikům sportovní ekonomiky, způsobům financování sportovních organizací a přístupu k účetnímu výkaznictví. V praktické části je provedena analýza finančních výkazů dvanácti extraligových klubů za období pěti let. Kluby jsou porovnány z hlediska výnosové a nákladové struktur. Součástí je také kvalitativní pohled doplněný o rozhovory se zástupci klubů. V závěru jsou shrnuty výsledky analýz a krátká doporučení na základě dílčích zjištění práce.
Vedoucí práce: Heřman Kopkáně
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses