Vývoj financování památkové péče o nemovité kulturní památky v Československu a České republice od roku 1945 do současnosti na příkladu zámku Litomyšl - Josífová, Karolína; Váňa, Daniel; Dufek, Pavel, 1968-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem a analýzou vývoje financování památkové péče o nemovité kulturní památky v Československu a České republice od roku 1945 do současnosti. Dominantou teoretické části je náhled na problematiku financování péče z ekonomického hlediska, což zahrnuje analýzu finančních toků a ekonomických impulsů, které ovlivňují rozhodování o obnově a údržbě historických objektů. Další významnou, zde již praktickou částí bakalářské práce je případová studie, která je zaměřena na financování zámku Litomyšl. Případová studie slouží jako modelový příklad pro pochopení aktuálních výzev v oblasti financování památkové péče. Práce se bude zabývat analýzou získaných finančních prostředků, způsobem jejich využití a efektivity jednotlivých projektů.
Vedoucí práce: Daniel Váňa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses