Nehmotné pobídky jako způsob motivace zaměstnanců v NNO : zkoumání způsobů zvyšování motivace prostřednictvím uznání, flexibility a rozvoje dovedností - Vetokhina, Eva (2025)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit účinnost nehmotných pobídek jako nástroje motivace zaměstnanců v neziskových organizacích, identifikovat různé přístupy ke zvyšování motivace prostřednictvím uznání, flexibility a rozvoje dovedností a formulovat doporučení pro optimalizaci motivačních strategií v tomto sektoru. Teoretická část práce analyzuje základní koncepty motivace a specifika motivačních mechanismů v podmínkách NNO. Praktická část je založena na kvalitativním výzkumu – polostrukturovaných rozhovorech se zaměstnanci šesti neziskových organizací působících v oblasti ochrany životního prostředí. Výsledky analýzy potvrzují význam nehmotných pobídek pro udržení motivace zaměstnanců neziskových organizací. Práce nabízí konkrétní doporučení pro zavedení a posílení forem nehmotné motivace s cílem zvýšit motivaci, spokojenost a angažovanost zaměstnanců v neziskovém sektoru.