Financování sportu v České republiky v období 2019-2023 se zaměřením na financování florbalových klubů - Hořejší, Michaela; Nebeská, Olga; Kozák, Jan, 1990-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá financováním sportu v České republice v letech 2019–2023 se zaměřením na florbal. V teoretické části je rozebrán ekonomický význam sportu, jeho role ve veřejné politice a principy veřejného a soukromého financování sportovních organizací. Praktická část se soustředí na podrobnou analýzu dvou extraligových klubů – TJ Sokol Královské Vinohrady a Floorball Club Česká Lípa. Pomocí kvantitativní a komparativní analýzy jsou porovnávány jejich finanční příjmy, náklady, struktura dotací a soukromého financování. Práce se rovněž zaměřuje na vliv socioekonomických podmínek a geografické polohy na stabilitu a rozvoj sportovních klubů. Z analýzy vyplývá, že zatímco kluby ve velkých městech mají zpravidla silnější příjmy ze soukromého sektoru, regionální kluby mohou těžit z vyšší míry veřejné podpory. Práce tak ukazuje, že klíčem k udržitelnosti sportovních organizací je rovnováha mezi veřejnými a soukromými zdroji financování.
Vedoucí práce: Olga Nebeská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses