Ženy ve vedení Czech Inn Hotels - Mishina, Yulia (2025)
Tématem této bakalářské práce jsou ženy ve vedení firem. Jejím hlavním cílem je identifikovat, jaké jsou hlavní vnitřní a vnější bariéry, kterým čelí ženy při postupu na vedoucí pozice, a jak ovlivňují jejich kariérní rozhodnutí. V teoretické části práce jsou na základě odborné literatury shrnuty poznatky, které rozvádějí téma vedení, genderové nerovnosti a současných trendů v zastoupení žen na vedoucích pozicích. V analytické části je proveden vlastní kvalitativní výzkum. Objektem zkoumání se stal český hotelový řetězec Czech Inn Hotels a do výzkumu se zapojilo osm vedoucích zaměstnankyň různých hotelových divizí, které byly zapojeny do polostrukturovaných řízených rozhovorů. Jeho výsledky ukázaly, že hlavními bariérami, se kterými se setkávají ženy v kariérním postupu, jsou nejistota ohledně vlastních schopností, sladění osobního a pracovního života, nutnost neustále přistupovat ke kompromisům a vymezovat své hranice. Pro posílení postavení žen ve vedení jsou na konci práce vytvořena doporučení ke zlepšení.