Ženy ve vedení Czech Inn Hotels - Mishina, Yulia; Mařanová, Lucie; Abíková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tématem této bakalářské práce jsou ženy ve vedení firem. Jejím hlavním cílem je identifikovat, jaké jsou hlavní vnitřní a vnější bariéry, kterým čelí ženy při postupu na vedoucí pozice, a jak ovlivňují jejich kariérní rozhodnutí. V teoretické části práce jsou na základě odborné literatury shrnuty poznatky, které rozvádějí téma vedení, genderové nerovnosti a současných trendů v zastoupení žen na vedoucích pozicích. V analytické části je proveden vlastní kvalitativní výzkum. Objektem zkoumání se stal český hotelový řetězec Czech Inn Hotels a do výzkumu se zapojilo osm vedoucích zaměstnankyň různých hotelových divizí, které byly zapojeny do polostrukturovaných řízených rozhovorů. Jeho výsledky ukázaly, že hlavními bariérami, se kterými se setkávají ženy v kariérním postupu, jsou nejistota ohledně vlastních schopností, sladění osobního a pracovního života, nutnost neustále přistupovat ke kompromisům a vymezovat své hranice. Pro posílení postavení žen ve vedení jsou na konci práce vytvořena doporučení ke zlepšení.
Vedoucí práce: Lucie Mařanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses