Komunikační strategie územních samospráv a občanská participace (zaměření na město Jirkov) - Pleilová, Helena; Louda, Tomáš, 1955-; Lechner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2025)
Autor bakalářská práce spojuje obecnou teorii komunikačních strategií a občanské participace s konkrétním případem města Jirkov – tímto zajistila praktickou využitelnost výsledků. Práce obsahuje dotazníkové šetření mezi občany a obyvateli města, poskytuje data pro ověření výzkumných otázek a podporuje relevantnost závěrů. Práce může sloužit vedení města Jirkova jako zpětná vazba kefektivitě komunikace s veřejností, a tím možná napomoci zlepšení existující komunikační strategie a zlepšení komunikace skrze komunikační kanály. V praktické části práce je analyzován projekt občanské participace – venkovní rehabilitační koutek v rámci projektu „Jirkované sobě“, toto přináší hodnotný a konkrétní pohled na fungování participace občanů v praxi. Autorka také uvádí možnosti rozšíření výzkumu. Z bakalářské práce vyplývá, že více než 75 % respondentů se zajímá o dění ve městě Jirkově, přes 90 % občanů také ví o existenci komunikačních kanálů města – nejznámější je internetová komunikace. Nejčastěji využívanými kanály jsou webové stránky a Jirkovské noviny. Občané na nich vyhledávají nejčastěji informace o aktuálním dění a kultuře. Kritických připomínek ke komunikaci města s veřejností bylo velmi málo – to naznačuje celkovou spokojenost respondentů. Výzkumné otázky stanovené před průzkumným šetřením jsou zvelké části potvrzeny – např. ohledně návštěvnosti webových stránek.
Vedoucí práce: Tomáš Louda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses