Alternativní pohony v silniční dopravě - Martínez Puche, Alberto (2025)
Práce je zaměřená na zhodnocení aktuální dostupnosti a technologické vybavenosti alternativních pohonů v silniční dopravě. V práci je stručně zhodnocena strategie Zelené dohody pro Evropu a její klíčový dopad na silniční dopravu. V práci jsou hodnoceny alternativní pohony primárně z pohledu ekonomické výhodnosti, ale i z pohledu environmentálního a infrastrukturní dostupnosti.