Populární karetní hry z pohledu teorie her - Kubata, Petr (2025)
Tato práce se zabývá populární karetní hrou blackjack z pohledu teorie her. První část práce se věnuje teoretickému základu teorie her. Ve druhé části je podrobně popsán princip hry blackjack, její pravidla, základní strategie a srovnání s výnosností rulety, přičemž se práce zaměřuje konkrétně na variantu Infinite Blackjack. Ve třetí části byly v programovacím jazyce Python vytvořeny tři simulace reprezentující různé úrovně hráčských strategií a jejich rozhodování během hry. Čtvrtá část přináší vyhodnocení výsledků simulací, porovnání strategií a závěr, zda je některá z nich výhodnější než ruleta.