Populární karetní hry z pohledu teorie her - Kubata, Petr; Chrobok, Viktor; Neugebauer, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato práce se zabývá populární karetní hrou blackjack z pohledu teorie her. První část práce se věnuje teoretickému základu teorie her. Ve druhé části je podrobně popsán princip hry blackjack, její pravidla, základní strategie a srovnání s výnosností rulety, přičemž se práce zaměřuje konkrétně na variantu Infinite Blackjack. Ve třetí části byly v programovacím jazyce Python vytvořeny tři simulace reprezentující různé úrovně hráčských strategií a jejich rozhodování během hry. Čtvrtá část přináší vyhodnocení výsledků simulací, porovnání strategií a závěr, zda je některá z nich výhodnější než ruleta.
Vedoucí práce: Viktor Chrobok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses