Udržitelná doprava ve městech - Bakanova, Uliana (2025)
Táto bakalářská práce zkoumá klíčové aspekty udržitelné dopravy, včetně environmentálních, sociálních a ekonomických dopadů, a také stávající výzvy a příležitosti pro zlepšení dopravních systémů. Cílem bakalářské práce je analyzovat a porovnat udržitelnou městskou dopravu v kontextu dvou megaměst, Prahy a Petrohradu. K dosažení cílů jsou použity metody srovnávací analýzy, průzkumů a studie stávajících dopravních strategií. Dokument poskytuje doporučení pro realizaci krátkodobých, střednědobých a dlouhodobých iniciativ v oblasti udržitelné městské dopravy, s ohledem na specifika každé ze studovaných oblastí. Závěr shrnuje účinnost realizovaných iniciativ a perspektivy dalšího zlepšování dopravního systému.