Udržitelná doprava ve městech - Bakanova, Uliana; Mervart, Michal, 1977-; Židová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Táto bakalářská práce zkoumá klíčové aspekty udržitelné dopravy, včetně environmentálních, sociálních a ekonomických dopadů, a také stávající výzvy a příležitosti pro zlepšení dopravních systémů. Cílem bakalářské práce je analyzovat a porovnat udržitelnou městskou dopravu v kontextu dvou megaměst, Prahy a Petrohradu. K dosažení cílů jsou použity metody srovnávací analýzy, průzkumů a studie stávajících dopravních strategií. Dokument poskytuje doporučení pro realizaci krátkodobých, střednědobých a dlouhodobých iniciativ v oblasti udržitelné městské dopravy, s ohledem na specifika každé ze studovaných oblastí. Závěr shrnuje účinnost realizovaných iniciativ a perspektivy dalšího zlepšování dopravního systému.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses