Optimalizace UX/UI pro Identity Management systémy - Stankovská, Ester (2025)
Bakalářská práce se zabývá optimalizací uživatelského rozhraní systému pro správu digitálních identit (Identity Management, IdM) s cílem zlepšit jeho použitelnost pro netechnické uživatele, zejména administrativní pracovníky. V teoretické části se zaměřuje na aktuální trendy v oblasti UX a UI, včetně moderních technologií, designových přístupů a poznatků z psychologie a behaviorálních věd. Praktická část se věnuje uživatelskému testování původního a redesignovaného rozhraní pomocí kvalitativních metod, jako je task-based usability testing a think-aloud protokol.