Použití moderních technologických postupů ve statistice kultury - Tichá, Zita; Petrová, Pavla, 1969-; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Předmětem této práce je mapování a následná analýza nejen moderních technologií pro optimalizaci sběru statistických dat v kultuře, ale i již získávaných informací, jako např. administrativních dat nebo typu tzv. velká data, a jejich možného využití ve statistice kultury. Teoretická část je tvořena z popisu aktuální situace statistiky kultury v ČR a dále na základě rešerše literatury a výzkumů v oblasti sběru statistických dat pomocí moderních technologií. Empirická data budou získána kvalitativními rozhovory s relevantními respondenty v oblasti kultury či statistiky a jejích metodik. Cílem práce je identifikace způsobů řešení aktuální otázky využívání moderních technologií ke sběru statistických dat i jejich analýze a jejich praktické využití ve veřejné i soukromé sféře oblasti kultury.
Vedoucí práce: Pavla Petrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses