Využití AI na virtuálním dvojčeti v SCM - Blažek, Václav; Jirsák, Petr; Jonáš, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato práce se zabývá možnostmi propojení umělé inteligence (AI) a virtuálního dvojčete v oblasti řízení dodavatelských řetězců (SCM). Cílem analyzovat potenciál tohoto spojení, identifikovat potenciální přínosy, analyzovat bariéry a zhodnotit jeho praktickou aplikovatelnost. Praktická část vychází z kvalitativního výzkumu, který proběhl formou expertních rozhovorů s profesionály z oblasti AI, logistiky a virtuálních dvojčat. Výstupy odhalují hlavní technické, organizační a lidské bariéry nasazení těchto technologií a ukazují, za jakých podmínek by mohly být skutečně využitelné v praxi. Na základě teoretické rešerše byly představeny první koncepční návrhy, které následně doplnily i podněty vzešlé z expertních rozhovorů. Výsledná řešení tak kombinují teoretický pohled s praktickými zkušenostmi odborníků.
Vedoucí práce: Petr Jirsák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses