Strategie ekonomizace kariéry začínajících filmových tvůrců - Juklová, Zuzana; Zelený, Martin; Hanzlík, Jan, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zajímá o způsoby, jakými začínající umělci v českém filmovém průmyslu zamýšlí realizovat svou kariéru. Teoretická část práce s oporou o Bourdieuovu teorii kapitálu nahlíží uvažování a jednání aktérů v kultuře jako specifickou formu ekonomické činnosti. V rámci výzkumné části byly u začínajících filmařů metodou tematické analýzy identifikovány dva druhy strategií lišící se především ve vztahu k zvládání profesní nejistoty. Výsledky byly uvedeny do souvislosti se zjištěními jiných autorů a interpretovány.
Vedoucí práce: Martin Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses