Systém doporučování knih pomocí uživatelských preferencí získaných dotazováním na charakteristiky knih - Kotík, Adam; Zimmermann, Pavel, 1980-; Karel, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Vsoučasné době mají čtenáři k dispozici nepřeberné množství knih díky možnosti nakupovat přímo z domova pomocí online knihkupectví. U čtenářů poté dochází k tomu, že jsou zahlceni množstvím knih a nejsou schopni si správně vybrat titul odpovídající jejich aktuálním preferencím. Tato práce přichází se způsobem ulehčení jejich výběru pomocí systému, ve kterém jsou jedinci opakovaně dotazováni na charakteristiky knih. Tímto způsobem je zjištěna preference jednotlivce a pomocí sledovaného skóre vypočteného na základě pravděpodobnosti jsou mu prezentovány nejvíce vhodné knihy.
Vedoucí práce: Pavel Zimmermann
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data analytics [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses