Návrh prorůstové strategie a implementačního plánu společnosti Perito s.r.o. - Hrdinová, Anna; Schönfeld, Jaroslav; Kuděj, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá návrhem strategie pro společnost Perito s.r.o., předního českého výrobce dveřních výplní, který čelí stagnaci trhu. Cílem práce je navrhnout a validovat prorůstovou strategii, která povede k posílení tržní pozice společnosti. Teoretická část práce propojuje klasické i moderní přístupy ke strategickému řízení a klade důraz na napětí mezi vnější adaptací a vnitřním rozvojem. Praktická část je zpracována formou případové studie, která vychází z rozhovorů s vedením, finančních dat a analytických nástrojů včetně PESTEL, VRIO a SWOT analýzy. Na základě těchto vstupů jsou navrženy tři růstové strategie, pro které je následně zpracována feasibility study. Jako nejvhodnější je vyhodnocena strategie specializace na atypické výplně s vyšší přidanou hodnotou. Pro tuto variantu ke zpracován implementační plán, který poskytuje rámec pro převod strategických cílů do konkrétních kroků.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses