Kariérní plány a ambice studentek bakalářského studia FPH - Duchková, Tereza; Vítečková, Klára; Viktora, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na kariérní plány a ambice studentek bakalářského studia Fakulty podnikohospodářské na Vysoké škole ekonomické v Praze. Práce identifikuje hlavní faktory ovlivňující kariérní rozhodování studentek, včetně vlivu genderových stereotypů, work-life balance a mateřství. Teoretická část vymezuje základní pojmy, které souvisí s kariérními ambicemi studentek, analyzuje charakteristiky Generace Z, jejího očekávání od pracovního trhu a zkoumá také vliv mateřství na kariérní dráhu studentek. Výzkum byl proveden pomocí kvantitativní metody online dotazníkového šetření, kterého se zúčastnilo 66 studentek. Výsledky ukazují, že pro mladé ženy je vysoce důležitá rovnováha mezi pracovním a osobním životem, spolu s finančním ohodnocením a smysluplností práce. Přestože jsou studentky vzdělané a ambiciózní, stále čelí překážkám v podobě genderových stereotypů a obavám z nezvládnutí skloubit rodinu a kariérní dráhu.
Vedoucí práce: Klára Vítečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses