Integrace handicapu v pracovním prostředí —případová studie - Malá, Michaela; Čada, Karel; Králová, Tereza, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se věnuje integraci na trhu práce pro handicapované osoby a jejím bariérám v osobním či pracovním životě. V teoretické části jsou rozebrány a vysvětleny klíčové pojmy práce, uvedeny druhy a dopady handicapu a také státní opatření. Praktická část se soustředí na analýzu konkrétních bariér v pracovním i osobním životě OZP zaměstnanců. Také zahrnuje metodologii, sběr dat a charakteristiku daného podniku. Výzkum byl prováděn formou polostrukturovaných rozhovorů se zaměstnanci a zaměstnavatelem konkrétního podniku. Rozhovoru se zúčastnilo 11 respondentů. Na základě výzkumu jsou formulovány doporučení pro zlepšení integrace handicapovaných osob na pracovní trh. Hlavním cílem práce bylo identifikovat konkrétní bariéry, které brání úspěšné integraci na pracovní trh a navrhnout opatření pro zlepšení integrace a zmírnění bariér. Výzkum odhalil problematiku integrace handicapovaných osob na trh práce a její bariéry.
Vedoucí práce: Karel Čada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses