Hudební festival : případová studie - Navrátil, Petr; Grosman, Jakub; Šubrt, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na marketingovou strategii a budování značky neziskového studentského festivalu Budějovický Majáles. Cílem práce je analyzovat, jak je značka festivalu vnímána návštěvníky i organizátory, a na základě zjištění formulovat doporučení pro její další rozvoj. Teoretická část vymezuje klíčové pojmy v oblasti neziskového marketingu, marketingového mixu 7P, brand buildingu a specifik týmové spolupráce v prostředí s vysokou fluktuací. Výzkumná část kombinuje kvalitativní polostrukturované rozhovory se současnými i bývalými organizátory a experty z jiných festivalů a kvantitativní dotazníkové šetření mezi návštěvníky festivalu. Výsledky ukazují, že Budějovický Majáles je vnímán velmi pozitivně jako komunitní a autentická značka. Přesto však čelí výzvám v oblasti vizuální identity, předávání know-how a inovací marketingové komunikace. Práce navrhuje konkrétní doporučení pro zlepšení práce se značkou, rozvoj potenciálu stát se lovebrandem a systémové předávání zkušeností mezi jednotlivými ročníky organizátorů.
Vedoucí práce: Jakub Grosman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses