Modrý tým - Developerský projekt - Hlavní nádraží - Sigler, Petr (2025)
Předkládaná závěrečná práce se zabývá developerským projektem Nové Vinohrady, který se nachází v bezprostřední blízkosti Hlavního nádraží na území Městské části Praha 2. Cílem projektu je na platformě, která bude překrývat existující kolejiště a přilehlé okolí, vybudovat moderní městskou čtvrť. Plocha, na které budeme stavět má přibližně 114 400 metrů čtverečních, a je možné na ní vybudovat přibližně 298 000 metrů čtverečních hrubých podlažních ploch. V projektu vystupujeme jako jeden z největších komerčních developerů v České republice, který se společností Správa železnic, státní organizace, za účelem realizace projektu založí společný podnik. Cílem naší společnosti je v rámci projektu dosáhnout vnitřní míry návratnosti (IRR) minimálně ve výši 15 %. Závěrečná práce pak obsahuje obchodní, stavební, právní a finanční část, přičemž tyto části reflektují naše závěry z přiloženého finančního modelu.