Ekonomizace DJingu : Porovnání profesního modelu a ekonomických výzev profesionálních a amatérských DJů - Jirman, Filip; Šubrt, Daniel; Grosman, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se věnuje problematice ekonomizace DJingu v kontextu hudebního průmyslu a zaměřuje se na rozdíly mezi profesionálními a amatérskými DJi z hlediska příjmových modelů, investičního chování a kariérních strategií. Práce využívá kvalitativní výzkumný přístup, přičemž hlavní metodou sběru dat jsou polostrukturované rozhovory. Datový materiál je analyzován pomocí tematické analýzy, která umožňuje systematické zkoumání významových jednotek ve vztahu k výzkumným otázkám. Tematická analýza rozhovorů odhaluje hlavní rozdíly v příjmových strategiích, míře diverzifikace příjmů, v přístupu k investicím do technického vybavení, v ekonomizaci produkce vlastní hudby a v dopadu spoluprací s interprety na viditelnost a finanční stabilitu DJů. Práce také reflektuje širší proměny DJingu v digitální éře, zejména vliv streamovacích platforem, sociálních sítí a spoluprací DJů s umělci a značkami.
Vedoucí práce: Daniel Šubrt
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses