Vývoj aplikace pro správu absencí pomocí Microsoft Power Platform - Duong, Tommy (2025)
Hlavním cílem této bakalářské práce je vytvoření interní aplikace pro zadávání žádostí o absence zaměstnanců. Práce nejprve představuje teoretická východiska, včetně nástrojů Power Platform, analýzy zadávacího dokumentu, návrhu datové architektury v Dataverse s integrací dat z Microsoft Dynamics 365 a identifikace komponent vyžadujících pro-code rozšíření. Následně praktická část detailně popisuje postup realizace a implementace této aplikace i proces verzování a automatizovaného nasazování s využitím Azure DevOps. Klíčovým výstupem je funkční aplikace, která je v závěru práce porovnána s původním návrhem. Hodnocení se zaměřuje na dosažené přínosy k efektivitě procesu zadávání žádostí, diskutuje nezbytné kompromisy, praktické výhody i nevýhody použití Microsoft Power Platform pro tento typ vývoje a specifická omezení low-code přístupu. Práce tak poskytuje komplexní pohled na vývoj a zhodnocení konkrétního podnikového řešení.