Podnikatelský plán pro výstavbu rekreačního objektu v Chorvatsku - Ivoševič, Danilo; Kukliš, Igor; Cejthamr, Václav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem práce je zhodnotit ekonomickou realizovatelnost investičního záměru rekreační vily v oblasti Splitska Zagora v Chorvatsku prostřednictvím podnikatelského plánu. V teoretické části práce je popsána problematika podnikatelské příležitosti, analýzy trhu, SWOT analýzy a marketingového plánování, včetně konceptu 4P a definice Unique Selling Proposition (USP). Dále je zde vysvětlen realizační plán, harmonogram projektu, klíčové manažerské funkce podle modelu Petera Drucker, Porterův model 5 sil a finanční návratnost. Praktická část se mimo jiné zaměřuje na vyhodnocení investiční efektivnosti pomocí metod finanční analýzy, zejména výpočtem čisté současné hodnoty (NPV). Současně jsou v této části rozebírány a vyhodnoceny nezbytné klíčové metriky teoretické části. Hlavním přínosem práce je praktická část, která potvrzuje lukrativnost a zároveň bezpečnost podnikatelského plánu, jako výstavbu rekreační vily v oblasti Splitska Zagora, Chorvatsko.
Vedoucí práce: Igor Kukliš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses