Výzvy a příležitosti pro udržitelnost a hospodářský rozvoj v digitální éře - Dušek, Jiří, 1980 prosinec 21.- (České Budějovice : Vysoká škola evropských a regionálních studií, z.ú., 2025)
Publikace je zaměřena na aktuální proměny hospodářské a veřejné sféry v kontextu digitalizace a principů udržitelného rozvoje. Autoři analyzují dopady digitální transformace na veřejné služby, fungování místní správy a nastavení ekonomické regulace, a to se zvláštním zřetelem k environmentální politice a dlouhodobé udržitelnosti. Text propojuje teoretické přístupy s praktickými zkušenostmi a případovými studiemi, zejména v prostředí Slovenské republiky. Publikace přináší interdisciplinární pohled na vztah mezi technologickými inovacemi, veřejnou správou a hospodářským rozvojem v podmínkách digitální ekonomiky.
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Částečně anglický a slovenský text, české a anglické resumé
Keywords: digitální transformace; veřejné služby; místní správa; udržitelný rozvoj; environmentální politika; ekonomická regulace; Slovensko; kolektivní monografie; digital transformation; public utilities; local government; sustainable development; environmental policy; trade regulation; Slovakia; collective monographs