Analýza trhu FinTech v ČR a zahraničí - Honeš, Patrik (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu finančně-technologického trhu v České republice a zahraničí. V teoretické části se práce věnuje definici pojmu FinTech, rozboru B2C a B2B segmentů, popisuje konkrétní regulace, nařízení a jejich uplatnění do české legislativy. Práce se dále zaměřuje na srovnání a popis aktuální situace na trhu Fintech. Zejména jeho velikost, tržní kapitalizace společností, historický vývoj investic a budoucí směřování. Součástí je také případová studie praktického uplatnění FinTech nástroje Digitoo v účetní společnosti a predikce budoucího vývoje trhu v oblasti digitalizace účetnictví. Přínosem práce je přehled aktuální situace v České republice, očekávaný vývoj v kontextu regulace a analýza reálné implementace FinTechu nástroje v segmentu účetnictví.