Analýza trhu FinTech v ČR a zahraničí - Honeš, Patrik; Jílková, Petra; Babušík, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu finančně-technologického trhu v České republice a zahraničí. V teoretické části se práce věnuje definici pojmu FinTech, rozboru B2C a B2B segmentů, popisuje konkrétní regulace, nařízení a jejich uplatnění do české legislativy. Práce se dále zaměřuje na srovnání a popis aktuální situace na trhu Fintech. Zejména jeho velikost, tržní kapitalizace společností, historický vývoj investic a budoucí směřování. Součástí je také případová studie praktického uplatnění FinTech nástroje Digitoo v účetní společnosti a predikce budoucího vývoje trhu v oblasti digitalizace účetnictví. Přínosem práce je přehled aktuální situace v České republice, očekávaný vývoj v kontextu regulace a analýza reálné implementace FinTechu nástroje v segmentu účetnictví.
Vedoucí práce: Petra Jílková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses