Analýza rozdíllů tržních násobitelů ve vybraných evropských zemích - Šereda, Jan; Maříková, Pavla, 1965-; Kohoutek, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Ústředním tématem této práce je komparativní analýza tržních násobitelů srovnatelných společností. Pro tyto účely je v rámci práce vyhodnocen datový vzorek, který obsahuje více než jeden tisíc veřejně obchodovaných evropských společností. Obecně platí, že srovnatelná aktiva by měla dosahovat přibližně podobných hodnot. Podnik je ovšem specifické aktivum a při posuzování jeho hodnoty nelze opomenout vliv země, ve které působí. Proto je komparativní analýza v této práci vystavěna jako porovnání tržních násobitelů srovnatelných společností, které ovšem působí buď ve východní nebo v západní Evropě.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses