Analýza finančních aspektů implementace ESG ve firmách - Tóbiszová, Monika; Rýdlová, Barbora, 1976-; Jablonský, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Udržitelnost a rovnost příležitostí představují v současné době aktuální a široce diskutovaná témata. Cílem této bakalářské práce je analyzovat finanční aspekty implementace ESG ve firmách. V teoretické části bude představena obecná charakteristika konceptu ESG, popsána relevantní legislativa a související směrnice Evropské unie, včetně jejich aktuálního stavu a časového rámce, ve kterém budou podniky povinny tyto normy dodržovat. Následně budou identifikovány benefity a rizika spojená s implementací ESG do podnikové praxe, s důrazem na jejich finanční dopady. Práce rovněž zahrnuje shrnutí výsledků výzkumu, jehož cílem je ověřit význam jednotlivých přínosů a rizik implementace ESG z pohledu praxe.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses