Kybernetické a parametrické poistenie - Tomašovičová, Kristína; Ducháčková, Eva, 1958-; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práca je zameraná na analýzu kybernetického a parametrického poistenia. V prvej časti práce sa venujeme kybernetickému poisteniu, formám kybernetických rizík, ich poistiteľnosti. Nasleduje charakteristika jednotlivých produktov ponúkaných poisťovňami na českom poistnom trhu. V druhej časti práce sa zameriavame na parametrické poistenie, cieľom je zadefinovať a vymedziť špecifiká tohto produktu. Ďalej, charakterizovať možnosti využitia parametrického poistenia vo svetom meradla aj na českom poistnom trhu. Cieľom práce je popísať súčasný stav pre oba inovatívne produkty v podmienkach Českej republiky, a zároveň sa zameriame na možný budúci vývoj, determinanty nasledujúceho vývoja a problémy, resp. prekážky pri implementácií týchto poistných produktov.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses