Finanční a strategická analýza společnosti BOKI Industries a.s. - Menjanova, Anel; Šmídová, Radana, 1977-; Nguyen, Truong Anh; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Hlavním cílem této bakalářské práce je vyhodnotit finanční zdraví společnosti BOKI Industries a.s. pomocí finanční analýzy. Práce je rozdělená do dvou části: teoretickou a praktickou. V teoretickou části je popsán pojem finanční analýzy a k čemu tento typ analýzy slouží. Pak jsou charakterizované konkrétní metody finanční analýzy – analýza absolutních a poměrových ukazatelů. Dále jsou rozebrané bankrotní a bonitní modely, predikující finanční stav firmy a připadnou hrozbu bankrotu. Na začátku praktické části je představena zkoumaná firma a odvětví, ve kterém působí. Pak jsou zpracované jednotlivé výpočty finanční analýzy za období 2017–2023 a podrobné okomentovány. Část finanční analýzy bude zaměřena na horizontální a vertikální analýzu rozvahy a výkazu zisku a ztráty společnosti „BOKI Industries, a.s., poměrové ukazatele a bankrotní a bonitní modely. Strategická analýza společnosti se zaměří na analýzu prostředí společnosti, kde po identifikaci hlavních faktorů ovlivňujících naši společnost budou navržena doporučení do budoucna.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses