Zdanění v rámci skupiny spojených osob - Vodrážková, Eva; Francírek, František; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce s názvem „Zdanění ve skupině spojených osob“ se zabývá problematikou mezigeneračního předání majetku pomocí osobní struktury, která slouží k jeho zachování, kontinuity podnikání a ochraně potomků, a to z pohledu daňového, právního a účetního. Předmětem práce je představení struktury skládající se z nadačního fondu, holdingové společnosti a dalších, účelových, společností. Cílem diplomové práce je zajistit dobrou informovanost čtenáře s problematikou osobní struktury. Práce má sloužit jako průvodce specifiky zdanění skupiny.
Vedoucí práce: František Francírek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses