Vliv digitalizace na bankovní poplatky - Dangová, Thuy Trang (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem digitalizace na strukturu bankovních poplatků a digitálních služeb. Cílem práce je zhodnotit, jak nástup fintech společností, regulační změny a očekávání zákazníků proměnily nabídku bankovních služeb a cenovou politiku bank. Teoretická část práce se věnuje vymezení pojmu bankovních poplatků, digitálním službám a regulačnímu rámci Evropské unie i České republiky. V praktické části jsou analyzovány vybrané banky z hlediska rozsahu digitálních služeb, struktury běžných účtů a výše poplatků za vybrané transakce.